اتوماسیون ابری چیست؟
اتوماسیون ابری (Cloud Automation)
اتوماسیون ابری (Cloud Automation) به بهکارگیریِ مجموعهای از استراتژیها و فنآوریها برای خودکارسازیِ فرآیندها و مدیریتِ خودکار فرآیندها در رایانش ابری (Cloud Computing) گفته میشود. هدف اتوماسیون یا به عبارت دیگر خودکارسازی در رایانش ابری، کاهش و یا حذف دخالت انسان (human intervention) در فرآیندهای تکراری، پیچیده و زمانبر و در نتیجه ایجاد چابکی، کاهش حجم کار دستی، افزایش دقت و کیفیت و اجتناب از خطاهای معمول انسانی است.
از اتوماسیون ابری میتوان برای خودکارسازیِ فرآیندها در مراحل مختلف رایانش ابری مانند آمادهسازی (provision)، استقرار، پیکربندی (configuration)، مقیاس کردن (scaling) و مدیریتِ سرویسها، منابع و زیرساختها استفاده کرد.
برای پیادهسازی اتوماسیون ابری، یک تیم فنآوری اطلاعات باید از ابزارهای هماهنگسازی (orchestration) و ابزارهای اتوماسیون (automation) استفاده کند. توجه به هر دو مفهوم اتوماسیون و هماهنگسازی ابری مهم است. در حالی که اتوماسیون، بر روی استقرار و مدیریت وظایفی که باید خودکار شوند تمرکز دارد، هماهنگسازی ابری به سازگار بودنِ شیوهی عملکرد این وظایف در تعامل با یکدیگر میپردازد. به این شکل که اگر اتوماسیون قطعات پازلی را بسازد، هماهنگسازی ابری چیدمان آن قطعات برای تشکیل یک پازل کامل را بر عهده دارد. اگرچه اتوماسیون ابری میتواند بدون هماهنگی ابری اتفاق بیافتد، یک استقرار ابریِ بهخوبی تعریفشده و متفکرانه هر دو تکنیک را در بر میگیرد.
مزایای اتوماسیون ابری
مانند سایر انواع اتوماسیونها، اتوماسیون ابری این مزیت آشکار را دارد که میتواند حجم کار دستی و کارهای اضافی تیمهای فناوری اطلاعات را کاهش دهد، از اتلاف منابع جلوگیری کند و زمان و هزینه صرفشده برای تولید و مدیریت کارها در رایاش ابری را بهینه کند.
علاوه بر اینها، اتوماسیون ابری چندین مزیت خاص دیگر نیز به همراه دارد: کاهش خطاها، ایجاد خودکار نسخه پشتیبان (automated data backup)، افزایش امنیت از طریق اسکن، ثبت و مدیریت خودکار فعالیتها در کل محیط رایانش ابری، تعریف و کنترل خودکار سطوح دسترسی به برنامهها و دادهها و …)، بازیابی از فاجعه (disaster recovery)، مدیریت متمرکز (Centralize governance) و یکپارچه، اختصاص هوشمندانهتر منابع (autoscaling) بر اساس میزان نیاز و بنابراین مدیریت بهتر منابع نسب به مدیریت فردمحور آنها، کنترل نسخه (Version control) و بهبود فرآیندهای مدیریتی *DevOps.
* DevOps از تلفیق دو کلمه “توسعه” (development) و “عملیات” (operations) ساخته شده و رویکردی برای ایجاد همکاری موثرتر بین تیم توسعهدهندگان و تیم عملیاتیکردنِ یک نرمافزار است. یک تیم DevOps شامل توسعهدهندگان و تیم عملیاتیِ IT است که به طور مشترک، در طول چرخه عمر محصول (product lifecycle)، کار میکنند تا سرعت و کیفیت استقرار نرم افزار را افزایش دهند. تیمهای DevOps از ابزارهایی برای خودکارسازی و تسریع فرآیندها استفاده میکنند.